Sköter du bokföringen på egen hand?

Enligt en undersökning visar det sig att mer än hälften av alla nya företag sköter sin egen ekonomi helt och hållet. Att skicka ut fakturor, och bokföra dagliga inkomster och utgifter, är lämpligt att utföra själv men när det kommer till de lite svårare ekonomiska frågorna är det bättre att anlita en redovisningsfirma. Varför då? 

  1. De är experter på ekonomi
  2. De är alltid uppdaterade med nya lagar och regler
  3. En redovisningsfirma jobbar med ekonomi, och vet vad de gör
  4. Det går minst 5 gånger snabbare

Alla är vi barn i början

Intentionen med att sköta sin egen bokföring helt och hållet är god, men kanske inte helt i linje med vad som räknas till sunt företagande. När det gäller bokslut och korrigeringar i huvudbok och att hitta verifikationer som avviker, då kan det ta dig timmar, dagar och ibland veckor innan du är klar. En redovisningsbyrå gör detta jobbet betydligt snabbare, och också helt korrekt, och din ekonomi kommer att må bättre av detta. 

Hur hittar jag en bra revisor?

Börja med att fråga andra företagare i din närhet. Vilka använder de, och kan de rekommendera dem? Behöver du leta på egen hand är gula sidorna ett utmärkt verktyg och du kan också googla. Här får du som bor i Stockholmsområdet ett hett tips på en redovisningsbyrå i Uppsala som kan hjälpa dig och ditt företag: https://www.wiklands.se - Klicka på länken och läs mer om vad de kan erbjuda. 

24 Jan 2020