Olika sätt för företagare att låna pengar

Det ska vara enkelt att låna pengar

Att skapa fakturor och sända ut dem är enkelt, och när allt flyter på som det ska så kommer pengarna komma in på företagskontot i lagom tid för att du ska klara de utgifter du har. Ibland så är det inte alltid det funkar precis så smärtfritt och dina utgifter kommer långt innan dina kunder ska betala de fakturor du ställt ut. Vi har tidigare berättat om möjligheten att sälja sina fakturor, men idag tar vi upp de olika möjligheter du har för att ta ett lån istället. 

Banklån

Det första man kommer att tänka på när det gäller lån är banken. kanske har du redan idag en bra kontakt med dem, och då är det troligen inga problem med att få ett lån. Det tar dock lite tid att få loss pengarna och kräver en viss framförhållning och är inte lämpligt att använda då det dyker upp oförutsedda utgifter. Räntor kan också bli ganska höga, beroende på hur din ekonomi ser ut i företaget. Det är lite enklare för ett aktiebolag som kan uppvisa en god vinst än vad det är för dig med enskild firma att ta ett banklån. 

Fakturabelåning

Ett snabbare, och på många sätt smidigare, sätt att låna pengar är att använda sig av fakturabelåning. Du kan alltså ta ett lån, mot en tämligen låg ränta, med dina utställda fakturor som säkerhet. Du får pengarna snabbt och slipper långa handläggningstider. Det är ett smart sätt att lösa en tillfällig nedgång i likviditeten. 

15 Jun 2019