Alla bör ha en utbildning inom ekonomi

Nu kanske jag låter lite tråkig men faktum är att vi har blivit allt sämre på att ha koll på vår ekonomi. Det gäller både den privata och affärsekonomi och det är förenat med stora risker. Man kan lätt bli ett offer för de som vill lura en på pengar och det kan vara svårt att få ihop en buffert som är till för att lindra ekonomiska bortfall när de inträffar. Om alla hade gått en ekonomiassistent utbildning eller åtminstone fått ekonomiutbildning som en del i gymnasiet så hade det nog sett bättre ut. 

Därför borde du läsa ekonomi

Det är aldrig för sent så var inte orolig. Det finns kurser att gå online som ger en bra inblick i hur man ska tänka när det kommer till pengar. Är det din privata ekonomi du oroar dig för så kan du med fördel vända dig till din bank. De kan erbjuda ett flertal olika kurser som du kan gå. Där får du lära dig grunderna och slipper känna oro. Är du företagare kan du leta fram olika distansutbildningar och där få bra hjälp. Är du anställd pratar du med din chef som sedan kan slussa dig vidare. 

Pengar är det som får världen att gå runt och ju fler som ha koll på vad de gör desto bättre kommer allt att flyta på. Se pengarna som motorn och kunskaperna som oljan så förstår du hur de funkar bäst tillsammans. 

30 Apr 2024