5 fördelar med att jobba från ett kontorshotell

I dagens Sverige blir det allt vanligare med små företag. Enskilda firmor dyker upp näst intill varje dag, och många av dem har inga anställda förutom den som driver firman. En hel del av dessa personer väljer att ha sitt företag hemma men det kan ställa till lite problem. Som till exempel det här med att skilja mellan arbete och fritid. Vi listar de fem största fördelarna med att istället välja att jobba från ett kontorshotell. Det spelar ingen roll om du vill ha ett kontorshotell i Stockholm nära Globen, eller ett i Alingsås. Fördelarna är samma var du än befinner dig. 

  1. Bättre struktur på arbetstid - När du väljer att jobba på ett kontorshotell är det enklare att ha riktiga arbetstider. 
  2. Gemensamma lösningar - Alla som jobbar på samma kontorshotell delar på internetuppkoppling och har gemensamma skrivare, och det ingår ofta möbler vilket ger lägre kostnader för inventarier. 
  3. Socialt - Jobbar du hemifrån är du rätt ensam, på ett kontorshotell får du se andra människor som du också kan luncha ihop med eller ta en fika. 
  4. Ingen etableringskostnad - Allt finns redan på plats. Du kan helt enkelt sätta igång med jobbandet direkt. 
  5. Slipp städning - Det är en sak som kan ta mycket tid men genom ett kontorshotell så slipper du tänka på det. det är en del av servicen helt enkelt. 

Annat att tänka på

Kontrollera alltid om det ett öppet kontorslandskap eller om det finns tillgång till enskilda kontor och tänk också på att se till att hyreskontraktet är flexibelt. Det bör finnas möjlighet att avsluta kontraktet i förtid, utan att det ska kosta för mycket. 

 

19 Dec 2019