Sälja fakturor 2020

Ett decennium har passerat och om tio år börjar trettiotalet. Vi kommer väl inte få se den allvarliga depressionen med ekonomiska katastrofer som vi så på 1930-talet, men det är ju aldrig fel att vara redo för sämre tider nu när vi har haft en konjunktur som har gått på högvarv en längre period. 2020 kan vara året då vi får se en lågkonjunktur som få tidigare lågkonjunkturer att verka milda. Företag kommer i sådana fall att få det svårt att överleva, och att få in pengar att betala sina företagsräkningar med kan bli vanskligt. Men vi är inte där än, och förhoppningsvis kommer vi inte hamna där heller. Ditt företag kan behöva få tag i pengar, även om det inte är lågkonjunktur, och ett bra sätt att få loss likvida medel är att sälja fakturor. Men hur gör man?

3 enkla steg för att sälja fakturor

Du har insett att du behöver få loss pengar snabbt, och du vet att du har pengar upplåsta i ett antal fakturor som är utställda på dina kunder.

  1. Välj ut de fakturor du vill sälja. Mitt tips är att välja de kunder som uppvisat bäst betalningshistorik, det ger dig bäst förutsättningar till bra villkor. 
  2. Kontakta ett factoringbolag - som exempelvis fakturaköpsguiden.se - och be dem titta på de fakturor du vill sälja. 
  3. De ger dig ett bud på dina fakturor. Väljer du att acceptera budet så har du pengarna på företagskontot mycket snabbt, och kan sedan betala dina egna fakturor. 
5 Jan 2020